Kérjen ajánlatot!
Mobil: +36 30 424 6225 email:nagy.zsolt(kukac)machinator.hu

Az urban, avagy a városi stílus nem korhoz köthető irányzat. A vidéki stílushoz hasonlóan egy életformát fejez ki. A pörgős életritmusú, mobilis, a változásokra mindig nyitott, a legfrissebb trendeket követő városlakók stílusa ez, akik éppúgy élhetnek Berlinben vagy Párizsban, mint New Yorkban vagy Tokióban. A városi stílus kialakulása az első mai értelemben vett nagyvárosok létrejöttéhez köthető. Változó formai jegyekkel a 19. század vége óta létezik. Európában és a tengerentúlon ekkor alakultak ki az első metropoliszok: többemeletes házak, gépjármű-közlekedés, kövezett utak, rendezett parkok, sok-sok üzlet, étterem, szórakozási lehetőség stb. Az új környezetben új életforma született. A városi ember életében a legnagyobb változást az jelentette, hogy nem kellett tartalékokat, készleteket felhalmoznia semmiből. Bármit megvehetett, és bármiből a legújabbat. Ha valami kiment a divatból, attól könnyedén megvált. Az igazi városlakó nem ragaszkodik semmihez: ha az eddig látogatott étterem vagy kávézó már nem trendi, holnaptól egy másikba jár. Bútorait, autóját éppoly könnyen lecseréli, mint divatjamúlt ruháit.

Az urban a régi korstílusokhoz hasonlóan az élet minden területén jelen van: nem csak a lakberendezésben vagy a ruházatban, de egy motor vagy egy mobiltelefon is lehet városi stílusú. Sőt, a kultúra is idetartozik. Az igazi városlakó tudja, melyik filmet, kiállítást kell megnézni, melyik koncertre kell feltétlenül elmenni, melyik CD-t kell megvenni, melyik könyvet kell elolvasni. Mivel a város rengeteg kényelmi szolgáltatást nyújt, sok mindent gyorsan el lehet intézni, munka után több idő marad a szórakozásra, a kikapcsolódásra. Mivel nem kell sokat gyalogolni, és azt sem sárban vagy egyenetlen talajon, bármilyen cipőt, ruhát fel lehet venni. Még az időjárás sem befolyásolja lényegesen a külcsínt, hisz a városlakó napjai nagy részét zárt térben tölti, amit télen fűtenek, nyáron pedig hűtenek.

A globalizációnak köszönhetően sok a multinacionális divatcég, szálloda- és étteremlánc. A trendeket diktáló tévécsatornákat műholdak közvetítik az egész világra. A gyakorlott szemű városlakó pedig néhány pillantással felméri a helyi jellegzetességeket, és már be is illeszkedett a környezetébe.Szakértőnk

Koch Noémi Mária

A lakberendezés területén tevékenykedik, több mint egy évtizede: számos magánlakás, üzlet, kereskedelmi szálláshely megalkotásában volt már része; mindig a megrendelők legnagyobb megelégedettségére. A legtöbb munkája Debrecenhez kötődik, de dolgozott már a fővárosban, Siófokon, sőt, külföldön: Romániában, Szlovákiában, Svájcban, Ausztriában vagy épp Belgiumban. Munkáiban a művészi önmegvalósítás helyett, a megrendelői igények maradéktalan kielégítésére, az élhető, a praktikus, az otthonos környezet kialakítására fekteti a hangsúlyt, mindig törekedve arra, hogy a végtermék stílusos, a külső szemlélőnek is vonzó, és megismételhetetlenül egyedi legyen.


Scroll to Top