Kérjen ajánlatot!
Mobil: +36 30 424 6225 email:nagy.zsolt(kukac)machinator.hu

A high-tech minden tárgya funkcionalista, a célnak tökéletesen megfelel Minél távolabb az emberi érzelmektől, gyengeségektől, romlandóságtól, halandóságtól - ezt tükrözik a felhasznált anyagok, a fém, beton és üveg. Cél a változatlan, személytelen, gépes világ megteremtése. Az emberközpontú formavilág a világmindenségből síkokkal egyre kisebb, és meghittebb teret igyekszik kihasítani, addig a high - tech az emberi léptékű teret próbálja meg kitágítani a világmindenség felé. A szélsőségesen high-tech emberek zenéje a techno, az elektronikus dübörgés. Ehhez kapcsolódó az életvitelük is, melyet a földi valóságtól elrugaszkodott öltözék fejez ki. Igaz, hogy e szubkulturális jelenség alkotta high - tech stílus a többség számára emészthetetlen, erényeit mégis átültetik minden modern belső téralkotásnál. Az e stílusú lakásról gyakran derült ki, hosszú távon élhetetlenek. Ma már igyekeznek lágyítani keménységén természetes anyagokkal (fa, kő), valamint intenzív, meleg színekkel. Így jönnek létre azok a terek, melyek különböző, más stílusú elemekkel válnak otthonossá.

A merészebbek nem állnak meg itt: virtuóz módon barokk, szecesziós darabokat állítanak be, így erős ellenpontokat képezve igazán extra hatást érnek el. A high-tech karakteres, kifejező, de a lakásban mértékkel alkalmazandó Mivel az átlagember vásárláskor gyakran a szebbet választja a praktikus helyett (a könnyen tisztítható acél munkapulttal szemben a fa pultot részesíti előnyben) a tetőtől-talpig high - tech ma már inkább csak irodákban, középületekben lelhető fel. Itt a személytelenség elviselhető, sőt sokak számára bizalomgerjesztő, mivel a profizmus és a gazdagság hatását kelti. Bár sokan bevallják, hogy kényelmetlenül érzik magukat az ilyen helyeken, mégis, ki ne szeretne profi ügyvédet, pénzintézetet, vagy fogorvost?Szakértőnk

Koch Noémi Mária

A lakberendezés területén tevékenykedik, több mint egy évtizede: számos magánlakás, üzlet, kereskedelmi szálláshely megalkotásában volt már része; mindig a megrendelők legnagyobb megelégedettségére. A legtöbb munkája Debrecenhez kötődik, de dolgozott már a fővárosban, Siófokon, sőt, külföldön: Romániában, Szlovákiában, Svájcban, Ausztriában vagy épp Belgiumban. Munkáiban a művészi önmegvalósítás helyett, a megrendelői igények maradéktalan kielégítésére, az élhető, a praktikus, az otthonos környezet kialakítására fekteti a hangsúlyt, mindig törekedve arra, hogy a végtermék stílusos, a külső szemlélőnek is vonzó, és megismételhetetlenül egyedi legyen.


Scroll to Top